Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

DOPİNG VE SORUNLAR SEMİNERİ

Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu (TDMK) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Spor Hukuku Komisyonu iş birliği ile düzenlenen “Doping ve Sorunlar Semineri” 12 Ekim 2019 tarihinde Olimpiyatevinde düzenlendi.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, çeşitli Spor Federasyonları, Spor Hukuku alanında çalışma yapan kişilerin, Spor Yazarları ve Spor İnsanlarının katılımlarıyla gerçekleşen seminer TDMK Başkanı Av. Türker Arslan’ın açılış konuşması ile başladı. 3 farklı başlık altında verilen seminerdeki ilk konuşma TDMK Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner tarafından “Türkiye’de ve Dünya’da Dopingle Mücadelenin Dünü, Bugünü, Yarını” adlı konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Güner, Dopingle Mücadelenin tarihçesini, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) ve TDMK’nın yapısını, WADA’ya karşı yükümlülükleri katılımcılarla paylaştı. Türkiye’de ve Dünya’da Dopingle Mücadelenin geçmişten günümüze gerçekleşen gelişimlerini gözler önüne serdi.

İkinci konuşma TDMK Genel Koordinatör Yardımcısı Av. Mehmet Yoğurtcuoğlu’nun “Dopingle Mücadelede Hukuki Sorunlar, Doping Soruşturmaları ve Disiplin Yargılama Süreçleri” adlı konuşmasıyla devam etti. Yoğurtcuoğlu, 2011 yılından bu yana Dopingle Mücadelenin geçirdiği evreler ve aşamalardan genel olarak bahsederek, hukuk sorunları, soruşturmaları ve yargılama süreçlerini katılımcılarla aktardı. Sporcu Hak ve Sorumlulukları ve Adil Yargılamanın önemini vurguladı. Türkiye Dopingle Mücadele Talimatında yapılan değişiklikleri paylaşarak konuşmasını bitirdi.

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Kocasakal ise “CAS’ın Dopingle İlgili İçtihatlarının Değerlendirilmesi” adlı konuşmasında Kusursuz Sorumluluk ilkesi, CAS bünyesinde doping konusunda ne gibi yeniliklerin olduğu ve doping konusunda yaşanan uyuşmazlıklarda CAS’ın gözettiği ilkelerden bahsetti. Seminer katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Benzer Yazılar

tdmk-haber
Yağlı Güreş Eğitim
BLOG

Popüler Yazılar

TÜRKİYE DOPİNGLE MÜCADELE KOMİSYONUNDA YENİ YÖNETİM YAPILANMASI VE ATAMALAR
YAĞLI GÜREŞ SPORCULARINA YÖNELİK ULUSAL HAVUZ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YASAKLILAR LİSTESI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
ALANYA'DA VOLEYBOLCULARA DOPİNGLE MÜCADELE EĞİTİMİ VERİLDİ
DÜRÜST OYUN İÇİN TDMK VE SPORCULARDAN ORTAK MESAJ
KASTAMONU’DA JUDO MİLLİ TAKIMINA DOPİNGLE MÜCADELE EĞİTİMİ