Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu (TDMK), Ankara Üniversitesi Dopingle Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ortaklaşa olarak 19-23 Haziran 2017 tarihleri arasında “Dopingle Mücadele Medya Atölyesi” düzenlendi.
Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evinde yapılan seminerlerin açılış oturumunda Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, beş gün süren çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 2008 yılından beri öğrencilerin mesleki deneyimlerini arttırmanın yanı sıra konularla ilgili farkındalıkların geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Altun, atölyelerde çıkarılacak ürünlerin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla kullanılacağını dile getirdi.
Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner’in “Hekim Bakış Açısıyla Doping ve Dopingle Mücadele” başlığında verdiği seminerde, dopingin haksız rekabete yol açtığını, sağlık sorunlarına neden olduğunu ve dopingden yakalanan sporcuların ülkelerinin prestijlerini zedelediğini söyledi.
Sporcunun başkası tarafından verilen doping maddesini bilmeden kullansa bile sorumlu olacağını belirterek, “Sporcu vücuduna giren her şeyden sorumludur” şeklinde sözlerine devam eden Güner, “doping” kelimesinin oldukça yanlış kullanıldığını, iletişimcilerin doping kelimesinin kullanımına dikkat etmeleri gerektiğini dile getirdi.
Seminerler, Avukat Mehmet Yoğurtçuoğlu’un Hukukçu bakış açısıyla oturumu ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın Yönetici bakış açısıyla doping ve dopingle mücadele oturumu ile devam etti.
“Bizi yanlış yönlendiriyorlar, biz de bunların kurbanı oluyoruz” diyen atletizm branşı sporcusu Batuhan Eruygun, dopingin sağlığı üzerinde çok ciddi olumsuz etkilerinin olabileceğini daha önceden bilmediğini belirtti.
Dopingle Mücadele Medya Atölyesi, 23 Haziran 2017 tarihinde film, fotoğraf, radyo, haber ve reklam atölyelerinin çalışmaları sonucunda üretilen projelerin sunumlarıyla sona erdi.