Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ANTALYA’DA SPORCULAR VE ANTRENÖRLERE YÖNELİK DOPİNGLE MÜCADELE EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Uluslararası Doping Kontrol Ajansı (ITA), Türkiye Halter Federasyonu ve Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu iş birliği çerçevesinde 20-21 Aralık 2024 tarihlerinde Antalya’da sporcu ve antrenörlere yönelik dopingle mücadele eğitim programı düzenlendi. Uluslararası Doping Kontrol Ajansı Eğitim Sorumlusu Lisa Getz, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Direktörü Prof. Dr. Rüştü Güner, Genel Direktör Yardımcısı Av. Mehmet Yoğurtcuoğlu ve Eğitim Sorumlusu Dilek Boz Ciğeroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen eğitim programının birinci gününde Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Sporcular olmak üzere iki farklı eğitim oturumu gerçekleştirildi.

Eğitim; dopingle mücadele ilke ve değerleri, sporcu hak ve sorumlulukları, kusursuz sorumluluk ilkesi, Dopingle Mücadele Kural İhlalleri, ilaç kontrolü, Yasaklılar Listesi, besin destek ürünlerinin olası risklerinin nasıl önlenebileceği, doping kontrol süreci, dopingle mücadeleye ilişkin bildiğini paylaşmanın önemi konularını içeren interaktif sunum ve sporcuların katılımı eşliğinde yürütüldü.

Eğitimin ikinci gününde antrenörlere yönelik eğitim 2 grup şeklinde gerçekleştirildi. Toplamda 200 antrenöre sporcu destek personeli olarak görev ve sorumlulukları, ilaç kontrol kaynakları, besin destek ürünü risklerinin nasıl yönetileceği gibi dopingle mücadele konuları aktarıldı.

Benzer Yazılar

Dağcılık Federasyonu-Dopingle Mücadele
dopingle mücadele
Moldova-TDMK

Popüler Yazılar

SPOR MERKEZLERİ İÇİN 2025 YASAKLILAR LİSTESİ ÖZET AFİŞİ
TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU’NA YÖNELİK DOPİNGLE MÜCADELE SEMİNERİ DÜZENLENDİ
2025 YASAKLILAR LİSTESİ
ANTALYA’DA SPORCULAR VE ANTRENÖRLERE YÖNELİK DOPİNGLE MÜCADELE EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
11. KATAR DOPİNGLE MÜCADELE LABORATUVARI YILLIK SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
MOLDOVA VE TÜRKİYE DOPİNGLE MÜCADELE İŞ BİRLİKLERİ KAPSAMINDA PROJE FAALİYET TOPLANTISI DÜZENLENDİ