Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Avrupa Konseyi Bünyesindeki Özel Avrupa Koordinasyon Komitesi (CAHAMA) ve Dopingle Mücadele Sözleşmesi İzleme Grubu (T-DO) Toplantıları Gerçekleştirildi

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Avrupa Konseyi Bünyesindeki Özel Avrupa Koordinasyon Komitesi (CAHAMA), 3-4 Eylül 2024 tarihlerinde Strazburg’da 65. toplantısını gerçekleştirdi. Bu önemli toplantının ardından, 4-5 Eylül 2024 tarihlerinde 59. Dopingle Mücadele Sözleşmesi İzleme Grubu (T-DO) Toplantısı düzenlendi. Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonunu temsilen Genel Direktör Prof. Dr. Rüştü Güner, Genel Direktör Yardımcısı Av. Mehmet Yoğurtcuoğlu, Dış İlişkiler Sorumlusu Pınar Hirano ve Mevzuat Uyum Sorumlusu Av. Irmak Başkesik hazır bulundu.

 

CAHAMA Toplantısında Antalya’da Gerçekleşecek WADA İcra Komitesi Toplantısı Görüşüldü

Avrupa Konseyi Bünyesindeki Özel Avrupa Koordinasyon Komitesi (CAHAMA) toplantısına, Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerden 90’dan fazla dopingle mücadele uzmanı katıldı. Toplantıda, Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) 12 Eylül 2024 tarihinde Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya-Belek’te düzenleyeceği İcra Komitesi toplantısının gündemi görüşüldü. Katılımcılar, bu toplantıda dile getirilecek Avrupa pozisyonu üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca, 2025-2027 dönemi için Avrupa Konseyi’ni WADA Mütevelli Heyeti ve İcra Komitesi toplantılarında temsil edecek kişiler de seçildi.

 

T-DO Toplantısında Reşit Olmayan Sporcuların Hakları Öne Çıktı

4-5 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen 59. Dopingle Mücadele Sözleşmesi İzleme Grubu (T-DO) Toplantısı ise, Avrupa Konseyi Dopingle Mücadele Sözleşmesi’nin 35. yılına yönelik hazırlanan içeriklerin paylaşılmasıyla başladı. Toplantıda, İzleme Grubunun faaliyetlerine dair kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı ve yürütülen değerlendirme ziyaretleri hakkında bilgi verildi. Uyumluluk Danışma Grubu’nun hazırladığı Değerlendirme Raporları kabul edildi.

Toplantının öne çıkan konularından biri, reşit olmayan sporcuların dopingle mücadele sistemindeki hakları ve bu sporcuların korunmasına yönelik uygulamalardı. Ayrıca, rekreasyonel sporlarda dopingle mücadele önlemlerine dair çeşitli ülkelerdeki uygulamalar tartışıldı ve bu alandaki farkındalık çalışmaları değerlendirildi.

Bu iki önemli toplantı, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu’nun uluslararası alandaki aktif rolünü ve dopingle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken, ülkemizin dopingle mücadeleye yönelik katkılarının artarak devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Benzer Yazılar

ATAUM-TDMK
Ankara Üniversitesi-TDMK
GLDF4CLEANSPORT

Popüler Yazılar

DUYURU
2025 YASAKLILAR LİSTESİ
DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU (DEHB) İLAÇLARI VE DOPİNGLE MÜCADELE
ANKARA ÜNİVERSİTESİNDE ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE SPOR ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ ADLİ BİLİMLER ENSTİTÜSÜNDEN TÜRKİYE DOPİNGLE MÜCADELE KOMİSYONUNA ZİYARET
DÜNYA DOPİNGLE MÜCADELE AJANSI (WADA) VİYANA’DA DOPİNGLE MÜCADELE UYUMLULUK EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ