Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

TÜRKİYE HEYETİ WADA’NIN 6. DÜNYA KONFERANSI’NA KATILDI

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından 1–5 Aralık 2025 tarihleri arasında Güney Kore’nin Busan kentinde düzenlenen 6. Dünya Dopingle Mücadele Konferansı’na Türkiye adına; T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Av. Doç. Dr. Safa Koçoğlu, Gençlik ve Spor Uzmanı Doç. Dr. Yasemin Gödek, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlker Yücesir, Genel Sekreter Doç. Dr. Sinem Hazır Aytar ve Bilim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Umutcan Kayıkçı katıldı.

Konferansta 2027 Dünya Dopingle Mücadele Kuralları (Code) ve Uluslararası Standartlar’da yapılacak değişiklikler ile yeniliklerin onaylanmasının ardından, Türkiye heyeti “sporcu haklarını merkeze alan, paydaşlar arası iş birliğiyle güçlenen, küresel ölçekte uyumlu ve etkili bir dopingle mücadele sistemi” mesajının ön plana çıktığını vurguladı.

Etkinlikte kabul edilen Busan Bildirgesi ile sporcuların insan haklarının korunması, özellikle çocuklar, genç sporcular ve diğer korunan gruplar için daha güçlü güvenceler sağlanması, dopingle mücadele kurallarının tüm ülkelerde ve tüm sporlarda eşit ve adil şekilde uygulanması, veri koruma ve mahremiyetin güçlendirilmesi gibi başlıklar öncelikli alanlar olarak belirlendi. Ayrıca eğitim, araştırma, istihbarat ve soruşturma kapasitesinin artırılması gerektiği vurgulandı.

Heyet, 2027 Dünya Dopingle Mücadele Kuralları (Code) ve Uluslararası Standartlar’ın zamanında ve eksiksiz biçimde ulusal sisteme uyarlanması, sporcu odaklı ve hak temelli uygulamaların güçlendirilmesi, dopingle mücadele programlarının bağımsız, şeffaf ve hesap verebilir şekilde yürütülmesi konularındaki kararlılığını yineleyerek sporcuların ilk temasının cezadan önce eğitim yoluyla sağlanmasının ve temiz spor kültürünün tüm paydaşlarla birlikte geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Benzer Yazılar

National Anti Doping Association-b
Korfbol Eğitimi
Eğitim

Popüler Yazılar

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR
U-19 AVRUPA KORFBOL ŞAMPİYONASI’NDA TEMİZ SPOR EĞİTİMİ
ARTİSTİK CİMNASTİK GENÇ ERKEKLER KAMPINA “TEMİZ SPOR” EĞİTİMİ
ANKARA TOHM’DA “TEMİZ SPOR VE DOPİNGLE MÜCADELE” EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
KANO MİLLİ TAKIMI’NA TEMİZ SPOR EĞİTİMİ
ATLETİZM SPORCULARINA ÇEVRİM İÇİ TEMİZ SPOR EĞİTİMİ